Llar El Barrufet

Llar El Barrufet

Des de 1976,  la Llar el Barrufet oferix un servei integral per a infants des dels quatre mesos fins als tres anys.

La Llar el Barrufet compta amb unes completes instal.lacions amb aules temàtiques i separades per cada etapa de l’infant i un pati ampli i assolellat. Durant el curs s’ofereix una gran diversitat d’activitats adaptades a cada tema treballat durant el mes.

El personal de la Llar el Barrufet és qualificat i sovint hi ha formacions per estar actualitzades al desenvolupament de l’infant.

La cuina de la Llar el Barrufet és pròpia, ofereix cuina casolana i està adaptada a tot tipus de menús especials, ja siguin intoleràncies o dietes especials.

La Llar el Barrufet  té uns objectius generals els quals són:

– Procurar que el nen/a vingui content/a a l’escola i s’hi trobi a gust.

– Fomentar els hàbits d’autonomia personal.

– Participar dinàmicament en les diferents activitats.

– Afavorir el desenvolupament d’hàbits i activitats

 

ADAPTACIÓ:

Per facilitar l’inici a la llar realitzem un procés d’adaptació.

Per dur-lo a terme, durant una setmana normalment (segons l’infant), el nen/a va venint a la llar el Barrufet a estones, i aquestes es van allargant segons la seva reacció.

El primer dia d’adaptcaió solem fer de 30  a 45 minuts per veure com reacciona l’infant amb l’espai, els companys/es i educadores.

Segons com hagi anat el primer dia, anem progressant i allargant la durada d’estada de l’infant a la llar fins a arribar a fer l’horari necessari del nen/a.

A la llar el Barrufet fem l’adaptació només amb l’infant, és a dir, el pare/mare/avis.. porten el nen/a a la llar i l’educadora surt a buscar-lo i l’acompanya en tot moment amb el procés per tal que l’infant es trobi el més còmode possible.

D’aquesta manera creiem que es crea un vincle afectiu infant-educadora i l’ajuda a sentir-se més segur.